Veel gestelde vragen ivm verstoppingen, een lijst samengestelt door ons op vraag van onze klanten ! Wellicht staat ook uw vraag ertussen

Hieronder ziet u een lijst met vragen die onze klanten ons regelmatig stellen. Wellicht staat ook uw vraag ertussen.Mocht uw vraag hier niet beantwoord worden, mag u ons uiteraard altijd mailen. Wij doen ons uiterste best zo spoedig mogelijk te reageren.

Veel gestelde vragen ivm verstoppingen, een lijst samengestelt door ons op vraag van onze klanten !
 • Wat moet ik doen bij een verstopte riolering ?
 • Gaan de leidingen niet kapot bij het ontstoppen met hoge druk ?
 • Wat is de oorzaak van regelmatig terugkerende verstoppingen ?
 • Moeten gresbuizen vervangen worden door pvc-buizen ?
 • Wat is de oorzaak van een borrelend riool bij hevige regen ?
 • Wat is de oorzaak van borrelende geluiden in de afvoer ?
 • Is vloeibaar wasmiddel beter dan poeder ?
 • Wat is de oorzaak van geurhinder ?
 • Kan geurhinder opgespoord worden?


Wat moet ik doen bij een verstopte riolering ?

In de meeste gevallen komen wij bij een verstopte riolering nog dezelfde dag bij u langs. Gebruikt u tot die tijd de verstopte riolering of afvoer zo min mogelijk. Wellicht kunt u vast achterhalen hoe de riolering loopt, om zoek- en graafwerkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.

Gaan de leidingen niet kapot bij het ontstoppen met hoge druk ?

Nee, onze apparatuur is speciaal bedoeld voor het onder hoge druk reinigen van leidingen.

Uw leidingen zullen hierdoor niet beschadigen. Uitzonderingen zijn oude (etterniet) afvoerbuizen, die vaak al in zeer slechte staat verkeren.

Wat is de oorzaak van regelmatig terugkerende verstoppingen ?

Als eerste moeten we uitsluiten dat de verstoppingen worden veroorzaakt door het doorspoelen van vetten of vochtige doekjes. Wanneer we kunnen vaststellen dat daar de oorzaak inderdaad niet ligt, is het zeer waarschijnlijk dat de verstoppingen het gevolg zijn van een slechte staat van de riolering. Vaak is dan sprake van verzakking, wortelingroei of een slechte constructie waarbij de afstand naar het hoofdriool te lang is of teveel bochten in de afvoer zijn aangebracht.

Deze oorzaken zijn echter meestal niet met het blote oog vast te stellen. ‘Den Ontstopper’ is u dan ook graag van dienst met een camera-inspectie, waarbij de oorzaak van de verstoppingen in beeld gebracht kan worden.

Moeten gresbuizen vervangen worden door PVC-buizen ?

Alleen bij problemen zoals een verstopte riolering is het zinvol gresbuizen te vervangen. Gresbuizen hebben namelijk eerder last van het ingroeien van wortels van bomen en struiken.

Wat is de oorzaak van een borrelend riool bij hevige regen ?

Wanneer uw riool bij regen een borrelend geluid maakt, duidt dit op een verstopte riolering. Wij raden u aan de riolering vakkundig te laten reinigen om zo problemen te voorkomen.

Een borrelend geluid bij extreme regenval wordt echter veroorzaakt door overbelasting van het hoofdriool. Hier is niets aan te doen.

Wat is de oorzaak van borrelende geluiden in de afvoer ?

Een borrelend geluid is vaak een waarschuwing voor een aankomende verstopping.

Doordat het riool al gedeeltelijk is dichtgeslibd, wordt bij het doorspoelen lucht verplaatst wat het borrelende geluid veroorzaakt. Het kan ook zijn dat er geen beluchting op de afvoer is aangesloten.

Is vloeibaar wasmiddel beter dan poeder ?

Niet zonder meer. Belangrijker is de hoeveelheid zeep die u gebruikt en de diameter van de afvoer. Een verstopping wordt namelijk veroorzaakt door het schuim dat zich afzet tegen de binnenkant van de leidingen en daar een koek vormt die uiteindelijk de verstopping veroorzaakt.

Wat is de oorzaak van geurhinder ?

Geurhinder kan verschillende oorzaken hebben:

 • Vaak is sprake van een defect. Het putje is lek of de buizen zijn verouderd en laten geur door. ‘Den Ontstopper’ spoort deze defecten vakkundig voor u op met een rookmachine. De afvoerbuizen worden volgeblazen met onschadelijke rook, waarna wordt gekeken op welke plekken de rook naar boven komt. Op plaatsen waar rook vrijkomt, komen ook geuren vrij. Met deze methode wordt geur als het ware zichtbaar gemaakt. Het is een succesvolle methode die bij 95% van onze klanten daadwerkelijk de oorzaak van de geurhinder heeft achterhaald.
 • Bij een (gedeeltelijk) verstopte riolering wordt bij het lozen van afvalwater lucht verplaatst. Dit zorgt voor geurhinder. Grondig reinigen van de verstopte riolering lost het probleem op.
 • Slechte beluchting of lekkende rioolbuizen. Deze oorzaken zijn vaak niet visueel waarneembaar, maar kunnen met een camera-inspectie worden ontdekt.
 • Sifons die droog komen te staan.
 • Slecht functionerende geurafscheider
 • Etc….

EXTRA

Kan geurhinder opgespoord worden?

Inderdaad is dit mogelijk! Werken die wij al uitvoeren van jaar 1998.

www.geurhinder-opsporen.be

Trefwoorden

home, werkgebieden off, geurhinder, camera inspectie, riooldetectie, ontstoppingsdienst, uw ontstoppingswagen, tips, gestelde vragen, gastenboek, contact, nl, seo by dezigncrew, sitemap, advertising by groenegids, vetten vochtige doekjes camera-inspectie gresbuizen waarschuwing belangrijker hoeveelheid zeep verstopping het stijgen water septische put verstopt ledigen door onze jarenlange ervaring weten wij ontstoppingspunt

AAA Den Ontstopper bvba - Heist-goorstraat 35, 2220 Heist-Op-Den-Berg, België - Tel: 0475 26 72 40 - BTW: BE 0480 329 152 - info@denontstopper.be